Gyalogos városnézés Bécsben

1 napos gyalogos városnézés Bécsben, Ezúttal  Bécs felfedezésére indulunk, ahol a hatalmas parkok, kastélyok, monumentális épületek és terek érintésével teszünk egy nagyobb körsétát. Természetesen a szokásos kávézós, fagyizós pihenőt is megtartjuk félúton. Tartson velünk Ön is!

Táv: 9 km

Gyalogos városnézés Bécsben

Bécs Ausztria fővárosa és egyben legnagyobb városa, valamint az ország kilenc szövetségi tartománya közül az egyik. Ausztria politikai, kulturális, kereskedelmi, ipari és közlekedési központja. Lakónépessége meghaladta az 1,75 millió főt, és ezzel az Európai Unió 5. legnépesebb városa. Történelmének, számos kulturális és művészeti értékeinek köszönhetően egyike Európa legkedveltebb idegenforgalmi célpontjainak. A Mercer ranglistája szerint évek óta a világ legélhetőbb városa. Bécs a Duna két partján, a Bécsi-medence északnyugati végében fekszik. Nyugati peremén kezdődik az Alpok vonulatához tartozó Bécsi-erdő.

Néhány látnivaló a sok közül amit érintünk:
Belvedere kastély: 1700–1723 között épült ki Eugen von Savoya (Savoyai Jenő) herceg nyári rezidenciájaként. Ő nem lakta, csak fogadásokra használta.

Városi Park (Stadtpark): a Wien folyó választja ketté, közepén tavacska fekszik. 1862-ben nyitották meg a nagyközönség számára, főbejáratát 1906-ban F. Ohmann készítette. Szobrai: Schubert, J. Strauss, Hans Makart.

A Duna-csatorna a Duna egyik jobb oldali mellékága, mely közvetlenül Bécs belvárosán át folyik.

Szent István-székesegyház (Stephansdom): 97 m magas tornyával a város jelképe. Méretei: 137 m hosszú, 37 m széles, 28 m magas a főhajó, 22 m magas a mellékhajó.


Hofburg: az épületegyüttesben 18 épületrész, 54 lépcsőház, 19 udvar és 2600 helyiség található. A mai épület 800 éven keresztül alakult ki, 1215–1913 között készült el, de még folytatták volna. Sok helyen átjárható épületegyüttes: „a jó császár tulajdonképpen átjáróházban lakik” – mondta egy alkalommal Ferenc József. Gótikus emlékek: az eredeti periódusból csak a Várkápolna részletei maradtak fenn. Reneszánsz emlékek: Svájci-kapu és Követ lépcső, Amáliavár, Istállósvár. Barokk emlékek: a Lipót-szárny, illetve a VI. Károly császár által építtetett szárny: Nemzeti Könyvtár, Lovarda, Birodalmi kancellária (Fischer von Erlach).

Goethe szobor: Edmund von Hellmer 1900-ban készült alkotása. Az ülő alakot tehetség, tudomány, költészet és igazság megtestesítői veszik körül. Goethe akarata szerint ül a szobor, mert nem kívánt több száz évig állni.

Az Állami Operaház a nemzetközi zenei élet központja. Nézőterén 2200 látogató fér el, minden februárban a Bécsi Operabál színhelye. A színház két oldalán látható szökőkutak a turisták és szerelmesek találkozóhelye.

A Ring (Ringstraße) kb. 3,5–4 km hosszú, 57 m széles körút, két végénél a Duna-csatorna zárja le. Az épületeket a nemesi és pénzarisztokrácia tagjai építtették a kor jelentős művészeivel. Stílusuk: romantika, eklektika, neoreneszánsz, neoklasszicista, azaz Ringstraßen-stílus.

Forrás és részletes információk Bécsről és látnivalóiról : Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Utazás a Keleti pályaudvarról 08.40-kor induló vonattal. A járat 11.21-kor érkezik be Bécsbe, ahonnan gyalogszerrel indulunk az egész napos  kirándulásra. A monumentális épületek, hatalmas kastélykertek, hangulatos parkok és terek megcsodálása mellett, szobrokat, sétáló utcákat is érintünk. A történelmi belváros mellett a hatalmas Szent István-székesegyház belsejét és a Duna-csatornát is megnézzük. A kirándulás felénél egy 1 órás pihenőt tartunk. (kávé, étkezés, fagyi, cukrászda).

A kirándulást az alábbi útvonalon tesszük meg:

Vonatpályaudvar – Belvedere kastély / kastélypark – Városi park / Wien folyó – Johann Strauss szobor –  tavacska –  Schubert szobor – Jezsuita templom – utcácskák – Schwedenplatz / pihenő / Duna-csatorna – Anker-óra  – sétálóutca – Szent István-székesegyház / nézelődés – sétálóutca – Pestis oszlop – I. Ferenc császár emlékmű – Hofburg palotaegyüttes – Savoyai Jenő herceg lovasszobra – Mária Terézia tér / szobor – Bécsi Természettudományi / Szépművészeti Múzeum épülete – Goethe szobor – Bécsi Állami Operaház  épülete – Károly-templom / park – utcácskák – vonatpályaudvar  Táv összesen: 9 km

Indulás Budapestre a 17.40-es  vonattal, visszaérkezés Budapestre 19.34-kor.

A kirándulás során nem tartunk előadást, kulturális idegenvezetést, elsősorban a sétára, közös kikapcsolódásra,  nézelődésre helyezzük a hangsúlyt. FONTOS:  Olyanok jelentkezését várjuk akiknek nem okoz gondot a folyamatos séta, gyaloglás. A kiránduláson nem rohanunk, kellemes tempóban fogunk haladni, a látványos helyeken lesz alkalom pihenésre, nézelődésre, fotózásra. Múzeumokba, épületekbe nem teszünk kitérőt.

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás

Találkozás a Keleti pályaudvaron  8.25-kor, utazás a 8.40-kor induló járattal. Leszállás 11.21-kor Bécsben. Pontos részleteket küldünk e-mailben  az indulás előtt.

Gyalogos városnézés Bécsben

Egész napos kirándulás! A kirándulás részvételi díja összesen: 3.800 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, lebonyolítását. A nemzetközi teljes árú vonatjegy oda- és visszaútra 2 x 5200 Ft/fő.

Fontos: A nemzetközi járatokra nem érvényes  a nyugdíjas kedvezmény. A nagyobb kihasználtságú járatokon idővel emelkedhet a jegyek ára (7200 Ft), ezért érdemes kb. 2 héttel előbb megvenni a jegyeket  A jegyeket egyénileg kell megvásárolni jegypénztárban vagy interneten, applikáción keresztül. Internetes vásárlás javasolt (jegy.mav.hu), olcsóbb mint jegypénztárban vásárolva. A járatokról, jegyvásárlásról, indulásról minden résztvevőnek pontos részleteket küldünk emailben a kirándulás előtt kb 14 nappal. Olyanok jelentkezését várjuk, akiknek nem okoz problémát a jegy önálló megvásárlása és egy esetleges vonatjegy árváltozás, amelyre sajnos nincs befolyásunk. Köszönjük a megértést.

Jelenlegi időpontok:
2022.11.07. Vannak helyek
2022.11.24. Vannak helyek
2022.12.05. Vannak helyek
2022.12.13. Vannak helyek

Jelentkezés a kirándulásra

Hasonló kirándulásaink

Gyalogszerrel Pozsony óvárosában
Gyalogtúra Dorogról a Kis-Strázsa-hegyre
Körséta Győrben a Rába és a Mosoni-Duna érintésével
Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057