Nyugdíjas buszos és vonatos kirándulások

Ha Ön aktív életet él, szeret mozogni, új élményeket, ismeretségeket, netán társaságot vagy hasonló társat keres, jó helyen jár. Oldalunkon kimondottan az idősebbek számára tervezett nyugdíjas buszos és vonatos kirándulások között válogathat. Ha szeret kirándulni, gyalogolni, a szabadban lenni, szeretne hétköznap kimozdulni a városból és feltöltődni, jelentkezzen valamelyik kiscsoportos kirándulásra vagy gyógyfürdős programra.

UPDATE: 2022. év elejétől elindultak vonatos kirándulásaink is

Duna-parti gyaloglás: Tahitótfalu - Leányfalu

Ezúttal a Szentendrei-Duna mentén teszünk egy hangulatos felfedező utat, gyalogszerrel indulunk Tahitótfaluról Leányfalura, ahol a helyi látnivalók felkeresése mellett, egy hosszabb éttermi pihenőt is tartunk. Mozduljon ki Ön is!
Táv: 7,3 km

2.500 Ft / fő

Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben

1 napos fürdőzés és gyógyulás a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben, ahol a gyógyvizes- és élménymedencékben. pihenheti ki a mindennapok fáradalmait. Tartson velünk Ön is.

Az ár tartalmazza az utazást kisbusszal.

7.300 Ft/fő

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben

1 napos gyógyulás és fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben, ahol a gyógyvizes- és élménymedencékben. pihenheti ki a  mindennapok fáradalmait. Tartson velünk Ön is!

Az ár tartalmazza az utazást kisbusszal.

7.300 Ft/fő

Hangulatos esztergomi körséta, kávéházi pihenővel​

Hangulatos körséta a történelmi Esztergom helyszínein és a Duna-part mentén. Számos építészeti látnivaló, szobrok, terek, majd egy süti- és kávészünet az Esztergomi Központi Kávéházban. Tartson velünk Ön is!!

Táv: 8,7 km

2.500 Ft/fő

Barangolás Veszprémben és a Séd patak mentén

Gyalogos barangolás Veszprémben, ahol a Séd patak mentén haladva érjük el a várhegy alatti  hangulatos utcácskákat. A patak menti séta után a várnegyed kilátópontjait és épületeit csodáljuk meg, majd félúton a Mackó cukrászdában pihenjük ki a séta fáradalmait. Tartson velünk Ön is!

Táv: 9-9,5 km

3.200 Ft / fő

Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben

Ezen a kiránduláson az Alföld szívében található kiskunmajsai Jonathermál Gyógyfürdőbe látogatunk, ahol az 1820 méter mélyről feltörő gyógyvízben pihenhet, gyógyulhat. Tartson velünk Ön is!

Az ár tartalmazza az utazást kisbusszal.

7.300 Ft/fő

néhány Fotó a kirándulásainkról

Kérdések és válaszok a kirándulásokkal kapcsolatban

Milyen nehézségűek a kirándulások?​

Az útvonalak úgy lettek megtervezve, hogy ne legyen bennük egyszerre sok szintemelkedés, lépcső, meredek, törmelékes, csúszós szakasz, azaz idősebbeknek is teljesíthető legyen. Vannak városi gyaloglós kirándulásaink, ahol szinte végig járdán vagy jól járható kavicsos, macskaköves ösvényeken haladunk. Előfordul, hogy egy-egy település között teszünk meg egy hosszabb távot, bicikliutak mentén, régi, de jól járható utakon vagy hogy gyalogtúra ösvényeket is keresztezünk. Emellett vannak könnyebb, de valóban gyalogtúrának minősülő kirándulások is, ahol erdei vagy dimbes-dombos vidéken, gyalogösvényeken túrázunk. Fontos tudni, hogy a legtöbb programunk jellemzően 7,5-9 km körül mozog, gyalogtúrák esetében ez lehet 11-12 km is. Nagy hangsúlyt fektetünk a gondos útvonaltervezésre, lehetőség szerint kerüljük a hirtelen emelkedőket, hosszú lépcsősorokat, hosszas ereszkedést, törmelékes terepet. Ha fel is megyünk valamilyen magaslatra, azt többnyire kényelmes kerülőúton tesszük. A programleírásban mindig szerepel a tervezett távolság és a szintemelkedés illetve az is szerepel, hogy milyen nehézségeket tartalmaz egy-egy kirándulás / szakasz (pl rövidebb lépcső). A csoport együtt mozog, kereszteződéseknél bevárjuk a lassabbakat, illetve menet közben is mindig  figyelünk a hátul mozgó kirándulótársakra. Fontos tudni azt is, hogy visszafordulási lehetőséggel nem tervezünk, mivel ez nem mindig lehetséges.

Csak nyugdíjasként jelentkezhetek? Kinek ajánljuk a részvételt?

Nincs semmilyen korhatárhoz kötve a a részvétel, minden olyan  természetkedvelő, mozgásra vágyó idősebb vagy nyugdíjas jelentkezőt szívesen látunk a programokon, akik hétközben ráérnek egy-egy napra és szeretnének  kimozdulni otthonról. A kirándulások kiváló lehetőséget teremtenek ismerkedésre, egész nap társaságban érezheti magát mindenki, a séták, gyaloglás közben is lehet beszélgetni, illetve a vonatos utazások alkalmával is van erre lehetőség. Az elmúlt években több barátság is született a kirándulásokon. Gyaloglós programok esetében fontos, hogy mindenki a kényelmes, de egyenletes tempóban tudja azt teljesíteni és egészséges legyen annyira, hogy a folyamatos gyaloglás ne okozzon nehézséget. Gyógyfürdős kirándulásaink esetében nincs semmilyen kritérium, itt természetesen a pihenésen, kikapcsolódáson van a hangsúly. A gyógyfürdős utakon akár családtagokkal is részt lehet venni, illetve azoknak ajánljuk akik nem rendelkeznek autóval vagy már nem szívesen vezetnek. Az sem másodlagos szempont, hogy a gyógyfürdős programokon is lehetőség van ismerkedésre, beszélgetésre. Sokan jönnek velünk, akik egyedül élnek, és az utazás és a fürdőzés alatt is jó társaságban, beszélgetéssel, kikapcsolódással töltik a napot. A gyógyfürdőkbe kényelmes, komfortos, személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal utazunk.

Ki vezeti a túrát? Milyen lesz a kirándulás tempója?

A kirándulásokat nagy túratapasztalattal rendelkező, több száz túrát levezető túravezető vezeti, aki jártas a hazai középhegységekben és a környező országok  2000-4000m magas hegyeiben egyaránt. A túravezető helyismeretekkel és túra GPS-sel is rendelkezik. A kirándulócsapat együtt mozog a túrákon, általában kényelmesebb tempóban de folyamatosan haladunk. A lassabbakat mindig bevárjuk és rövid pihenőket is beiktatunk. A kirándulásokon van idő fotózásra, de az is elvárt hogy mindenki igazodjon valamennyire a csapat alaptempójához, így aki lemaradozik, igyekezzen felzárkózni az egyszerűbb szakaszokon. A legtöbb gyaloglós program felénél vagy háromnegyedénél tartunk egy hosszabb pihenőt is, általában étteremben, kávézóban, cukrászdában, büféknél, sörözőben, ami az adott útvonalon épp megfelelő helyen van és az egész csoport elfér.

Milyen öltözék szükséges? Esőben, hóban is kirándulunk?

A kirándulásokra többnyire elegendő egy kényelmes, de nem csúszós talpú városi cipő, bejáratott túracipő vagy gyalogtúráknál bakancs. Gyalogtúrákon sár is lehet, esetleg érdemes kamáslit hozni. Téli időszakban réteges meleg öltözet, kesztyű, sapka szükséges, esetleg meleg tea termoszban. Nyári időszakban naptej, fejfedő is jól jöhet, ami véd a napszúrástól. Ha van túrabot, érdemes hozni, megkönnyíti a csúszósabb részeken vagy lépcsőkön történő ereszkedést. Szemerkélős, csendes esőben teljesíthetőek a túrák, ilyenkor érdemes az esőkabát mellett esernyőt is hozni! Masszívabb tartós esőzés, vagy nagyon kedvezőtlen időjárás esetén a túrát másik időpontban pótoljuk be. A kiránduláspk előtt mindenkit tájékoztatunk a várható időjárásról és az esetlegesen szükséges ruházatról.

Mit tartalmaz a részvételi díj? Hogyan történik a jelentkezés?

Kisbuszos utak esetében a részvételi díj a kisbuszos útiköltséget buszköltséget tartalmazza. Ezen felül nincs más fizetendő  díj. Az ár nem tartalmazza az esetleges étkezések árát vagy egyéb felmerülő költségeket (pl. belépők) . Vonatos kirándulások esetében a szervezés és túravezetés díját tartalmazza a részvételi díj. Ezen felül Intercity járatok esetében 65 év felett elegendő egy helyjegy. Gyorsvonat / HÉV esetében teljesen ingyenes az utazás. A vonatjegyeket mindenki egyénlieg vásárolja meg. A kirándulásokra a jelentkezési lap kitöltésével tud jelentkezni. Ezután email-ben fogja megkapni tőlünk az átutalással kapcsolatos információkat. Minden kirándulással kapcsolatosan egyúttal megkapják a lemondással kapcsolatos információkat is, melyet a részvételi díj átutalásával elfogadottnak tekintünk.

Hogyan történik a kisbuszos utazás?

A kirándulások helyszínére korszerű, klimtatizált, tiszta és komfortos utastérrel rendelkező 2018-as évjáratú személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal utazunk. A járművet minden esetben személyszállítási engedéllyel rendelkező sofőr vezeti. Az utazások során benzinkutakon tartunk mosdószünetet ha szükséges.  Kérjük kiemelten figyeljenek a tisztaság megőrzésére. A járműben az édességek, csokik, sütemények, kekszek fogyasztása az ülések tisztaságának megőrzése érdekében sajnos nem megengedett. Szendvicseket viszont lehet enni az autóban. A gyalotúrákra normál cipőben érkezzenek, a sáros bakancsokat nejlonzacskókban szállítjuk, így ezt hozzanak magukkal. A kirándulás résztvevőinek minden alkalommal átküldjük a találkozó pontos helyét, idejét és az egyéb tudnivalókat.

Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Rólunk

2020 óta szervezünk aktív programokat az idősebb generáció részére. A kirándulásokon a fő hangsúly a gyalogláson van. Kint vagyunk a természetben, mozgunk, jó levegőn vagyunk. Aki velünk jön, egy-egy napot  így aktívan el tud tölteni, társaságban érezheti magát, ki tud mozdulni a városból. Aki pihenésre és gyógyulásra vágyik, azoknak gyógyfürdős programjainkat tudjuk ajánlani.

Andrea és Gábor
Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

Üzenet írásához kérjük használja az űrlapot!

Facebook csoportunkat az ikonra kattintva éri el (több mint 11.000 tag, sok fotó és információk)
Facebook oldalunkat az ikonra kattintva éri el (fotók, új programok, információk)

SMS: 20/567-9057