Sétahajóval és gyalogszerrel Balatonfüreden

Ezúttal Balatonfüreden  teszünk egy nagyobb körsétát, melynek során bebarangoljuk a hangulatos kikötőt, a parti sétányokat, és számos parkot és szobrot is megcsodálunk. A tartalmas sétát egy 1 órás sétahajózással és egy hosszabb lángosos, kávézós, fagyizós pihenővel is megfűszerezzük. Tartson Velünk Ön is!

Táv: 8 km
Szint: +/- 95m

Sétahajóval és gyalogszerrel Balatonfüreden

Balatonfüred kb.12.800 fős lakosságával a Balaton északi partjának “fővárosa”, a Balaton-part legrégebbi üdülőhelye. Ismertségét a Balaton közelsége mellett elsősorban szénsavas forrásainak és mediterrán jellegű klímájának köszönheti. A nem messze lévő Tihanyi-félsziget hosszan kinyúlik a tóba, ezzel pedig a városnak védett öblöt alkotva. Jelentős vitorláskikötő.

 A belvárost zömmel 18. és 19. századi épületek alkotják, mely évente több ezer látogatót vonz. A város hagyományos rendezvénye az “Anna bál”, melyet 1825-óta minden év július végén rendeznek meg a centrumban.A turizmus és a hidroterápia mellett egy másik fontos gazdasági tevékenység a szőlőtermesztés. A közelben található a Balatonfüred-Csopaki borvidék.

Tagore sétány: Rabindranáth Tagore költő 1926-ban a helyi szanatóriumban lábadozott, majd gyógyulásának örömére fát ültetett a parkban.Tagore példáját először indiai politikusok követték, s ezután néhány év alatt hagyománnyá vált, hogy az itt megfordult híres személyiségek is fát ültetnek a parkban. Marx György fizikus kezdeményezésére a Nobel-díjasokkal folytatták a sort, őket különféle hírességek követték, napjainkban pedig magyar politikusok szaporítják az ültetett fák és emléktáblák számát. Fát ültetett itt többek között: Farkas Bertalan és űrhajóstársa, Valerij Kubaszov, Leonov, Göncz Árpád, és több magyar Nobel-díjas.

Emellett szobra vagy mellszobra van itt Széchenyinek, Kisfaludy Károlynak, Deák Ferencnek. A Tagore sétány közepét augusztusban a Borhetek sátrai és padjai foglalják el, a sétányon pedig tűznyelők, utcai zenészek, artisták és mozgó árusok hada található.

A balatonfüredi hajókikötő előtt látható Pásztor János felállított szobra, a Halász és a Révész. A legenda szerint, aki megsimogatja a halász és a révész csizmáját, egész biztos, hogy újra visszatér ebbe a szép kis városba.

 Forrás: Wikipédia

útvonal,látnivalók,részletek

Utazás a Déli pályaudvarról 9.05-kor induló sebesvonattal. A járat 10.55-kor érkezik Balatonfüredre, ahonnan gyalogszerrel indulunk a tartalmas körsétára. Utunkat a Balatonfüredi kis utcákon kezdjük, melyeken lesétálunk a kikötő irányába. A sétányon és a kikötőben fotózunk, nézelődünk majd megvesszük a hajójegyeket és hajóra szállunk. Az 1 órás hangulatos ringatózás után a vízparti sétányokat, parkokat, szobrokat, épületeket csodáljuk meg, majd a büfésoron egy hosszabb pihenőt tartunk. A lángosozás után az Aranyhíd sétányt és a helyi strandszakaszt járjuk be, majd visszakanyarodunk a kikötő irányába, ahonnan a pályaudvarra megyünk.

A kirándulást az alábbi útvonalon tesszük meg: Balatonfüred vonatpályaudvar – kikötő – Vitorlás tér – Bujtor István szobor – móló – Halász és a Révész szobor – Tagore sétány – 1 órás sétahajózás –  Tagore sétány – Szívkórház – Kossuth forrás – Esterházy-kastély – Kiserdő – Fenyves Park – büfésor – Aranyhíd sétány – strand sétány – utcácskák – Kerektemplom – utcácskák – pályaudvar

A kirándulás során nem tartunk kulturális idegenvezetést, elsősorban a testmozgásra, ismerkedésre, közös kikapcsolódásra helyezzük a hangsúlyt. Olyan természetkedvelők jelentkezését várjuk, akiknek nem okoz gondot a folyamatos séta, gyaloglás.  A sétán nem rohanunk, kellemes tempóban fogunk haladni, a látványos helyeken fotózunk.  A parti büfékben lesz alkalmunk beülni és fogyasztani valamit (lángos, hekk, kávé, fagyi). Elemózsiát mindenesetre érdemes hozni. Balatonfüredről a 17.02-kor induló sebesvonattal indulunk vissza a Déli pályaudvarra. Táv összesen: 8 km a szintemelkedés a teljes távon +/-95m

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás

Találkozás a Déli pályaudvarnál 8.55-kor, utazás a 9.05-kor induló sebesvonattal (a vonalra bárki csatlakozhat a járat további megállóhelyein) Leszállás 10.55-kor Balatonfüreden. Visszaindulás Balatonfüredről 17.02-kor  sebesvonattal, hogy ne kelljen átszállni. (utazás 2 x 110 perc) Pontos részleteket küldünk email-ben  az indulás előtt.

Sétahajóval és gyalogszerrel Balatonfüreden

A körséta időtartama a vonatozással, hajóúttal, büfés pihenővel együtt várhatóan 9,5 óra. A kirándulás részvételi díja összesen: 2.800 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, lebonyolítását (túravezetést). Teljes árú vonatjegy 2520 Ft/fő, 50%-os kedvezménnyel 1100 Ft. 65 év felett ingyenes. Az 1 órás sétahajóút 2.100 Ft/fő, ez a helyszínen fizetendő egyénileg.

Jelenlegi időpontok:
2022.05.12.Vannak helyek
2022.06.30.Vannak helyek
2022.07.12.Vannak helyek

Jelentkezés a vonatos kirándulásra

Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057