Fürdőzés a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben

1 napos gyógyulás és fürdőzés a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben, fedett gyógyvizes- és élménymedencékben. Tartson velünk Ön is!

Időtartam: 5 óra

Fürdőzés a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben

A balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő Hajdú-Bihar megye ékszerdoboza közel a világhírű Hortobágyhoz, Debrecentől és Hajdúszoboszlótól is egyaránt 20km-re helyezkedik el. Közel 1300 m² vízfelület áll rendelkezésre a vendégek számára. Szezonálisan üzemelő strand-, gyermek és wellness medencék, illetve az egész éven át nyitva tartó fedett élmény-, gyermek és gyógymedencék biztosítják akár a többgenerációs családok számára is a kikapcsolódást.

Amíg a nagyszülők a 35-37 fokos gyógyvízben pihennek és a szülők a 27-29 fokos élménymedencében próbálják ki a sokszínű élményelemeket (gomba, nyakzuhany, fekvő pezsgőágyak, fúvókák stb.), egy karnyújtásnyira a kisgyermekek önfeledten pancsolnak a 30-32 fokos gyermekmedencében vagy játszanak a játszóházban.


A Kamilla Gyógy-, Termál- és Strandfürdőben kalcium-, magnézium-hidrogén-karbonátos gyógyvizet, jódos-brómos gyógyvizet és kovasavas vizet találhatunk.

I. A kalcium-, magnézium-hidrogén-karbonátos (földes-meszes) vizek esetében elsősorban az elemek gyulladáscsökkentő hatásával kell számolni, bizonyították, hogy a szervezetben a többek között baktériumok bekebelezését végző sejtek száma nő. A kalcium hatására a vizeletkiválasztás fokozódik, így a vesehomok, ill. beékelődött vesekövek távozását segítheti elő.

II. A jódos-brómos gyógyvíz szintén elsősorban gyulladáscsökkentő hatása mellett elősegíti a folyadékgyülemek felszívódását, növeli a perifériás erek vérkeringését, csökkenti a szervezetben a húgysav-, ill. a vércukorszintet. Javasolt petefészek-gyulladás, kismedencei gyulladás esetén, a prosztata, húgyhólyag és húgyvezeték kezelése is szóba jöhet. Pikkelysömör esetében igen hasznos, ill. ízületi és gerincbántalmak kezelésére.

A gyógyvizek többsége alkalmas a reumatikus betegségek kezelésére, ill. a kezelés kiegészítésére. Ide tartoznak: a gerinc kopásos és túlterheléssel összefüggésbe hozható panaszai, porckorong rendellenességek, nyaki, háti és deréktáji fájdalmak a nagyízületek kopásos elváltozásai, izomfájdalmak, feszességek, ínszalagok betegségei, gyulladásos ízületi betegségek nyugalmi stádiuma anyagcserezavarokhoz (pl. cukorbetegséghez) társuló ízületi betegségek ízületi műtétek elő- és utókezelése, nőgyógyászati problémák, idült kismedencei gyulladás, menstruációs zavarok, bőrelváltozások (pl. pikkelysömör)

Fedett termálfürdő: Élménymedence, 10 személyes jacuzzi, Kül- és beltéri termál-gyógymedence, Úszómedence, Gyermekmedence, Kneipp medencék, Szaunák,  Gőzkabin, Sókamra (Parajdi sóval)

Strandfürdő: 25 m-es úszómedence, 3 termálmedence, Gyermekmedence, Strandmedence, Fedett termálfürdő
 Forrás: A fürdő honlapja

Részletek

Reggel 9.00-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok melletti Mol benzinkútnál. Innen kisbusszal indulunk a balmazújvárosi Kamilla Fürdő irányába. A belépőjegyek megvásárlása után mindenki kedvére pihenhet, relaxálhat a fedett gyógyvizes és élménymedencékben. A gyógyfürdőben 5 órát lehet eltölteni, ezután a megbeszélt időpontban találkozunk a kijáratnál, ahonnan Budapest felé indulunk. Várhatóan a délutáni órákban, 18 óra körül érünk Budapestre. A fürdőben jelenleg a büfé sajnos nem üzemel, elemózsiát hozni kell.

Ha szeretne pihenni, regenerálódni, gyógyulni az egész évben nyitvatartó balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdő melegvizes medencéiben, várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik.

Találkozás

Reggel 9.00-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Fürdőzés a balmazújvárosi Kamilla Gyógyfürdőben

A kirándulás részvételi díja összesen: 8.800 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. Egésznapos belépőjegy árak: nyugdíjas 1.800 Ft, felnőtt 2.550 Ft , ezt a helyszínen kell fizetni a jegypénztárnál. A hazai gyógyfürdőkben az évszakok szerint változhat az elérhető szolgáltatások köre illetve a belépőjegyek árai. Ezért jelentkezés előtt kérjük tájékozódjon a fürdő honlapján vagy telefonszámán, hogy pontosan milyen medencék és szolgáltatások vehetők igénybe. A fürdő honlapja és az árak itt érhetőek el.

Jelenlegi tervezett időpontok:
2022.11.17. Vannak helyek
2022.11.29. Vannak helyek
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra.

Jelentkezés a kirándulásra

Hasonló kirándulásaink

Gyalogszerrel Pozsony óvárosában
Gyalogtúra Dorogról a Kis-Strázsa-hegyre
Körséta Győrben a Rába és a Mosoni-Duna érintésével
Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057