Fürdőzés a Bogácsi gyógyfürdőben

1 napos fürdőzés és pihenés a Bogácsi gyógyfürdőben, ahol a gyógyvizes- és élménymedencékben pihenheti ki a mindennapok fáradalmait. Tartson velünk!

Időtartam: 5 óra

Fürdőzés a Bogácsi Gyógyfürdőben

Bogácson olajkutató fúrások eredményeként 485 méter mélyen találták meg  a kénes vizek csoportjába tartozó termálvizet. A bogácsi gyógyvíz ásványianyag-tartalma szerint kalcium magnézium hidrogén-karbonátos. Fő biológiai hatóanyaga alapján a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. A kénes gyógyvizek különösen erős ingert jelentenek az emberi szervezetre. A kén beépül az ízületi porcba, belélegezve a koszorús ereket tágítja, egészséges emberben kedvező hatást fejt ki az érszűkület megelőzésében, sőt, a beépült kén a koleszterin lerakódását is megakadályozza.

A bogácsi gyógyvíz hatékonyan elősegíti a reumatikus, ízületi, mozgásszervi betegségek gyógyulását, de törések utókezelésénél is hasznos. Kiválóan alkalmazható nőgyógyászati, prosztata-, epe- és májbetegségeknél, gyomorhurut esetében. A hidrogén-karbonátos pára fürdés közbeni belégzése inhalációs úton fejt ki jótékony hatást a légcsőhurutok minden formájánál. A kalcium gyulladáscsökkentő hatású, a bőrön át való felszívódás nyomán pedig a csontritkulásban szenvedő betegeknél is hasznos lehet.

A fürdő területén hat gyógyvizes, egy fedett élménymedence, egy úszómedence – várja a fürdőzőket a nyári szezonban. Szezonon kívül öt gyógyvizű medencében és a fedett élményfürdőben lehet megmártózni.

Nagy gyógymedence  vízhőfok: 35-37 °C | méret: 27×13 méter | mélység: 1–1,2 méter | specialitás: a medence 60 százalékát befedő, bogácsi kővel kirakott oszlopok által tartott, UV-szűrős védőtető; nyakzuhany (dögönyöző) | üzemel: egész évben, minden nap

Ikermedence (a két egymáshoz épült medence méretei azonosak, vízhőfokuk különbözik) |  vízhőfok: 35, illetve 37 °C | méret: 15×15 méter | mélység: 1,4 méter | specialitás: körben kétlépcsős ülőpad | üzemel: egész évben, minden nap

Pillangómedence | vízhőfok: 35-37 °C | méret: 113 négyzetméter | mélység: 0,8–1 méter | specialitás: különleges formájú, két szimmetrikus részből álló medence, az egyikben jakuzzival | üzemel: egész évben, minden nap

Fedett élménymedence | vízhőfok: 30-34 °C | méret: 253 m2 | mélység: 0,9–1,2 méter| specialitás: 3 féle nyakzuhany, pezsgőágyak, ülő hidromasszázs | üzemel: egész évben
A fürdő honlapja itt érhető el.

Részletek

Reggel 09.20-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok melletti MOL benzinkútnál. A találkozó helyszíne könnyen megközelíthető az M3 metróval. Innen kisbusszal indulunk a Bogácsi Gyógyfürdő irányába, az utazás kb. 1,5 órát vesz igénybe.

A megérkezés és a belépőjegyek megvásárlása után mindenki kedvére pihenhet, relaxálhat a gyógyvizes és élménymedencékben. A gyógyfürdőben 5 órát lehet eltölteni, ezután a megbeszélt időpontban találkozunk a kijáratnál, ahonnan Budapest felé indulunk. Várhatóan délután 17.30 környékén érünk vissza Budapestre.

Ha szeretne pihenni, kikapcsolódni a Bogácsi gyógyfürdőben várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik. A jármű klimatizált, a sofőr pedig tapasztalt, képzett személyszállítási szakember, aki biztosítja az utazás biztonságát és kényelmét.

Találkozás

Reggel 9.20-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkút mellett a Váci út és a Lőportár utca sarkánál lesz a találkozó. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Fürdőzés a Bogácsi gyógyfürdőben

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.700 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. Belépőjegy árak: nyugdíjas 3.000 Ft, felnőtt 3.500 Ft , ezt a helyszínen kell fizetni a jegypénztárnál. A hazai gyógyfürdőkben az évszakok szerint változhat az elérhető szolgáltatások köre illetve a belépőjegy ára. Ezért jelentkezés előtt kérjük tájékozódjon a fürdő honlapján vagy telefonszámán, hogy pontosan milyen medencék és szolgáltatások vehetők igénybe. Telefon: 06 49 534 410

Jelenlegi időpontok:
2024.06.19. Betelt – Várólistára lehet jelentkezni
2024.07.02. 2 hely
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra.

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés az Egerszalóki Saliris Resort gyógyfürdőben

néhány Fotó és videó a kirándulásainkról

Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057