Fürdőzés a Zsóry Gyógyfürdőben

1 napos fürdőzés és gyógyulás a Zsóry Gyógyfürdőben, ahol a gyógyvizes- és élménymedencékben pihenheti ki a mindennapok fáradalmait. Tartson velünk Ön is.

Időtartam: 5 óra

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben

A Zsóry Gyógy- és Strandfürdő (a köznyelvben Zsóry-fürdő) Mezőkövesd gyógyvizű fürdőhelye. Zsóry Lajos 1938-ban engedélyezte, hogy saját birtokán kőolajfeltáró fúrást végezzenek. A fúrás során 875 m mélységből, a triászkori víztárolóból 30 méteres melegvízoszlop tört fel. Zsóry 1940. január 1-jétől palackozott formában hozhatta forgalomba az ásványvizet, majd 1940 júliusában megnyitotta az első 35×18 méteres fürdőmedencét, amely most uszoda.

Az elemzésel és vizsgálatok, melyek egyértelműen igazolták, hogy a mezőkövesdi ZSÓRY termálvíz értékes ásványvíz, nevezetesen kalcium-, magnézium-, hidrogén-karbonátos és nátrium-kloridos hévíz, amely igen jelentős szulfidion-tartalmánál fogva a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik. Gyógyhatását tekintve a gyógyvíz nemcsak Magyarország természeti kincseinek egyik legértékesebbike, hanem európai viszonylatban is ritkaságnak számít.

A fúrt kutak ellátják a jelenlegi 11 hektáron fekvő fürdőegységet, amely magába foglalja: az 50×30 m nagyságú 33–37 °C-os termálvizes nyitott medencét, a 7×12 m nagyságú, 37 °C-os nyitott gyógymedencét, az 50×20 m nagyságú 24 fokos vizű hullámmedencét, a 64 m belső átmérőjű, 24 fokos körmedencét, a 20×11 m nagyságú, háromrészes, 36, 38 és 40 fokos fedett gyógymedencét, s a hozzá csatlakozó, 33×17 m nagyságú, 24–26 °C-os vizű, fedett úszómedencét, valamint a gyógyászati részt további iszappakolásra és gyógymasszázsra alkalmas kezelőhelyiségekkel, szaunával. A fürdőt 1994-től a Városgazdálkodási Rt. Üzemelteti, az évek alatt számos korszerűsítés felújítás történt a fürdőben.

A gyógyvíz összetétele

1983-ban nyilvánították gyógyfürdővé. A Zsóry gyógyvíz kémiai hatását a jelentős kalcium-, magnézium-, klorid-, hidrogén-karbonát- és szulfidion-tartalma határozza meg. Az összes oldott ásványi anyag tartalma magasan meghaladja az ásványvízzé nyilvánítás 1 gramm/liter értékét. A szulfidion-tartalma a legmagasabb Magyarország összes kénes gyógyvizei között. Értágító hatása révén csökkenti a vérnyomást, javítja az erek, beleértve a koszorús erek vérellátását, az erek falának kéntartalmát, ezáltal csökken azok koleszterintartalma és így az érelmeszesedés veszélye is. A kénes fürdő gyulladáscsökkentő hatású. Élénkíti a légzést, javítja az anyagcserét, a degeneratív ízületi betegségeket gyógyítja. A szulfidion bizonyos bőrbetegségek gyógyításában is szerepet játszik.

A Zsóry-víz kalcium-, magnézium- és hidrogén-karbonát-tartalmánál fogva gyulladáscsökkentő hatású. Magas kloridtartalma fokozza a szervezet ellenálló-képességét, élénkítő és általános erősítő hatása van. Forrás: Wikipédia

A fürdő honlapja
itt érhető el.

Részletek

Reggel 9:15-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok melletti MOL benzinkútnál. A találkozó helyszíne könnyen megközelíthető helyen van. Innen kisbusszal indulunk a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő irányába amely kb. 1,5 órás utazási időt vesz igénybe..

A belépőjegyek megvásárlása után mindenki kedvére pihenhet, relaxálhat a külső nyitott vagy fedett gyógyvizes és élménymedencékben. A fürdőkomplexumban 5 órát lehet eltölteni, ezután a megbeszélt időpontban találkozunk a kijáratnál, ahonnan Budapest felé indulunk. Várhatóan a délutáni órákban, 17.30 körül érünk Budapestre. A fürdőben számos kisebb-nagyobb büfé, vendéglátóhely üzemel, így napközben az étkezés ott is lehetséges.

Ha szeretne pihenni, regenerálódni, gyógyulni az egész évben nyitvatartó Zsóry Gyógy- és Strandfürdő melegvizes medencéiben, várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik. A jármű
klimatizált, a sofőr pedig tapasztalt, képzett személyszállítási szakember, aki biztosítja az utazás biztonságát és kényelmét.

Találkozás

Reggel 9.15-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.700 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. Belépőjegy árak: nyugdíjas 3.600 Ft, felnőtt 4.000 Ft , ezt a helyszínen kell fizetni a jegypénztárnál. A hazai gyógyfürdőkben az évszakok szerint változhat az elérhető szolgáltatások köre illetve a belépőjegyek árai. Ezért jelentkezés előtt kérjük tájékozódjon a fürdő honlapján vagy telefonszámán, hogy pontosan milyen medencék és szolgáltatások vehetők igénybe. Telefon: 06 49 412 844

Jelenlegi tervezett időpontok:
2024.05.16. Betelt – Várólistára lehet jelentkezni
2024.06.17. Vannak helyek
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra.

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057