Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben

Ezen a kiránduláson a Bükk-hegység szívébe, a Bükkszékfürdő Gyógy- és Strandfürdőbe látogatunk, ahol 5 órát lehet fürdőzni és pihenni a világon egyedülálló összetételű Salvus gyógyvizes fürdőházban.  Tartson velünk Ön is!

Időtartam: 5 óra

Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben

Bükkszék változatos természeti környezetben lévő üdülőfalu, a Bükk hegység nyugati lábánál, a Tarna völgyének peremén fekszik. Itt kerül kitermelésre 540 m mélyről a hazánkban egyik legnépszerűbb, 39 °C hőmérsékletű SALVUS gyógyvíz. Ez a gyógyvíz tette országosan ismertté a községet. A SALVUS gyógyvíz a nagy oldott ásványi sótartalmú, alkáli-hidrogén-karbonátos-kloridos, brómos-jodidos gyógyvizek csoportjába tartozik. A komplexumban garantáltan minden korosztály megtalálja a számára megfelelő pihenési lehetőséget. Azon kevés fürdők közé tartozik, melyben nem zavarják az idősebbeket a fiatalok vízbe ugrándozással, hangoskodással és a család minden tagja jól érezheti magát. A fürdőház egész évben látogatható!

Medencék

A teljesen új, többszintes épületben találhatunk egy fedett gyerekmedencét, egy fedett élménymedencét, a szabadban pedig egy félig fedett termálmedencét, mely esőben is kellemesen használható, illetve egy csodás gyógymedencét, mely a tél során is nyitva tart. 

A látogatók az élménymedence mellett pezsgőfürdővel is kényeztethetik magunkat, amely dögönyözőkkel, nyakzuhannyal és buzgárokkal is fel van szerelve. A gyógymedence 39 °C-os Salvus gyógvízzel kerül feltöltésre.

A SALVUS víz összetétele
 
Összetételét tekintve a világon egyedülálló, igen magas összes oldott anyag tartalmú (22.989 mg/l) gyógyvíz. Az anionok közül kiemelkedő mennyiségű a hidrogén-karbonát, amely a többi összetevővel komplex hatást kifejtve a vizet az egyik legkülönösebb tulajdonságú gyógyvízzé teszi. A SALVUS gyógyvízben oldott halogénelemek az egészséges emberek számára is jó hatásúak.
 
Mit gyógyít?
 

Fürdőkúra formájában mozgásszervi betegségek (pl.: reuma), sérülések utáni rehabilitáció (csonttörés,  szalagsérülés), nőgyógyászati problémák (meddőség, kismedence-gyulladás), bőrgyógyászati kezelésre javasolják az orvosok.

Anyagcsere, emésztőrendszeri és légzőrendszeri panaszokra is javallt a SALVUS víz használata.

Cukorbetegség, dohányzási panaszok, légúti betegségek, gyomorfekély, gyomorsavtúlképződés, kolitisz, asztma, köhögés, garat és gégegyulladás és még sok más hasonló panasz kezelésére orvosilag is javallt a természetes SALVUS víz.

Forrás: A fürdő honlapja

Részletek

Reggel 9.15-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok mellett. Innen kisbusszal indulunk Bükkszék irányába. A Mátra és a Bükk-hegység vadregényes tájai mentén haladva érünk az eldugott Bükkszékfürdő Gyógy- és Strandfürdőhöz. A belépőjegyek megvásárlása után mindenki kedvére pihenhet, relaxálhat a gyógyvizes medencékben. A fürdőházban több medence is van, a 28-32 fokos medencékben hűsölni a melegebb vizű medencékben gyógyfürdőzni is lehet, illetve a szaunát is lehet használni. A komplexumban 5 órát lehet eltölteni, ezután a megbeszélt időpontban találkozunk a kijáratnál, ahonnan Budapest felé indulunk. Várhatóan a délutáni órákban 17.30 körül érünk Budapestre. A fürdőben van étterem, így napközben az étkezés ott is lehetséges.

Ha szeretne pihenni, regenerálódni, gyógyulni az egész évben nyitvatartó Bükkszékfürdő Fürdőház fedett melegvizes medencéiben, várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik.

Találkozás

Reggel 9.15-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.300 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. Fürdőház 4 órás belépőjegy árak: felnőtt 3.500 Ft nyugdíjas 2.700 Ft, ezt a helyszínen kell fizetni a jegypénztárnál. A hazai gyógyfürdőkben az évszakok szerint változhat a szolgáltatások köre illetve az árak. Ezért jelentkezés előtt kérjük tájékozódjon a fürdő honlapján vagy telefonszámán, hogy pontosan milyen medencék és szolgáltatások vehetők igénybe. A fürdő honlapja itt érhető el.

Jelenlegi tervezett időpontok:
2023.05.22. Betelt

Jelentkezés a kirándulásra

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057