Fürdőzés a Demjéni Termál Völgyben

1 napos gyógyfürdőzés a 690 méter mélyről feltörő Demjéni gyógyvízben, nyitott / fedett medencékben. Kapcsolódjon ki Ön is!

Időtartam: 5 óra

Fürdőzés a Demjéni Termál Völgyben

A Demjén Hegyeskő-völgyében található fürdőkomplexum 68 Celsius fokos gyógyvize 690 méter mélyről tör fel, a hazai gyógyvízek egyik előkelő elixirje, amely nátrium-kalcium-hidrogén-karbonátos, kemény fluoridos, kénes és jelentős vas- és metakovasav tartalommal rendelkezik. A kénes fürdőkúra hatására jelentősen javulhat a porckopásos ízületi betegség, a kén segíti a szív vérellátását, míg a kalcium és a magnézium gyulladáscsökkentő és izom-működést javító hatású, valamint stressztűrő képességet is fokozza.  Magyarországi gyógyvizek ranglistáján előkelő helyet foglal el.

A Demjéni Termál Völgyben található termálfürdőben 5 különböző hőfokú kültéri medence áll rendelkezésre, melyek mozaikkal díszítettek és a
testnek és a léleknek egyaránt felüdülést nyújtanak. A sportosabbak számára egy 25 méteres úszómedence is rendelkezésre áll. A medencékben élményelemek, nyakrafolyók, levegőbuzgárok biztosítják a kellemes kikapcsolódást. A wellness részlegen gőzkabin, finn szauna merülő medencével, Kneipp medence és sókamra várja a megújulni vágyókat.

A Demjéni Cascade Barlang- és Élményfürdő 2015-ben nyitotta meg kapuit, 760 méter hosszú barlangrendszerével és 1500 négyzetméter vízfelületével Közép-Európa legnagyobb barlangfürdőjeként. A komplexum egy barlangfürdő, egy gyógyfürdő, egy aquapark és egy 4 csillagos hotel együttese, mely 2017-ben elnyerte az “Az Év Feltörekvő Fürdője” címet. A barlang látványát az Avatar film ihlette, élményelemekkel, extravagáns lámpákkal és szobrokkal segítik az elvarázsolt világ megidézésében.

A fürdőben összesen 10 fedett medence található, melyek közül 2 db 35-36 fokos gyógymedence élményelemekkel, 1 db 36-38 fokos gyógymedence, 1 db csúszdamedence, 1 db 18 fokos merülőmedence, 2 db gyógymedence élményelemekkel, 1 db merülőmedence és 1 db Kneipp-medence. A nyitott medencék között található 5 db gyógymedence élményelemekkel (télen nyitva), 1 db ugrómedence, 1 db úszómedence, 1 db élménymedence és 3 db csúszdamedence. Fertőző betegségek, rosszindulatú daganatok, szívelégtelenség, keringési zavar, trombózis, magas vérnyomás és terhesség esetén a fürdőzés nem javasolt. Erről tájékozódjon a jegypénztárnál. A fürdő honlapja itt érhető el.

A Demjéni termálvölgy kirándulás részletei

Reggel 09.20-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnokhoz közeli, Váci úti MOL benzinkútnál. Innen kisbusszal indulunk a Demjéni Termálvölgy irányába, az M3-as autópályán. Az utazás kb. 1,5 órát vesz igénybe.

A belépőjegyek megvásárlása után mindenki kedvére pihenhet, relaxálhat a gyógyvizes és élménymedencékben. A fürdőzésre 5 óra áll rendelkezésre, ezután a megbeszélt időpontban találkozunk a kijáratnál, ahonnan Budapest felé indulunk. Várhatóan délután 17.15 környékén érünk vissza Budapestre.

Ha szeretne pihenni, regenerálódni, gyógyulni az egész évben nyitva tartó Demjéni Termálvölgy melegvizes medencéiben, várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.


Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik. A jármű
klimatizált, a sofőr pedig tapasztalt, képzett személyszállítási szakember, aki biztosítja az utazás biztonságát és kényelmét.

Találkozás

Reggel 9.20-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkút mellett a Váci út és a Lőportár utca sarkánál lesz a találkozó. Pontos részleteket küldünk minden résztvevőnek az indulás előtt.

Fürdőzés a Demjéni Termál Völgyben

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.700 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. A barlang és élményfürdő egész napos nyugdíjas belépőjegy 8.190 Ft / fő. A hazai gyógyfürdőkben az évszakok szerint változhat az elérhető szolgáltatások köre illetve a belépőjegy ára. Ezért jelentkezés előtt kérjük tájékozódjon a fürdő honlapján vagy telefonszámán, hogy pontosan milyen medencék és szolgáltatások vehetők igénybe. A fürdő telefonszáma: +36 30 657 58 36

Jelenlegi tervezett időpontok:
2024.06.12. Betelt – Várólistára lehet jelentkezni
2024.07.15. Vannak helyek
2024.08.07. Vannak helyek
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra.

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Rólunk

2020 óta szervezünk aktív programokat az idősebb generáció részére. A kirándulásokon a fő hangsúly a gyalogláson, sétán, mozgáson van. Kint vagyunk a természetben, mozgunk, jó levegőn vagyunk. Egy-egy napot  aktívan el lehet tölteni, mindenki társaságban érezheti magát és ki tud mozdulni a városból. Aki pihenésre és gyógyulásra vágyik, azoknak állandó gyógyfürdős programjainkat tudjuk ajánlani.

Andrea és Gábor
Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

Üzenet írásához kérjük használja az űrlapot!

Facebook csoportunkat az ikonra kattintva éri el (több mint 14.500 tag, sok fotó és információk)
Facebook oldalunkat az ikonra kattintva éri el (fotók, új programok, információk)

SMS: 20/567-9057