Gyalogos kirándulás Budapesten

Ezúttal Budapesten teszünk egy hangulatos körsétát. A Parlamenttől indulva először a Duna-partot és a pesti oldalt fedezzük fel. Innen a Lánchídon átkelve számos látnivalót, épületet érintve jutunk el a Budai várnegyedig, ahonnan több helyen is gyönyörű dunai panoráma vár ránk. Tartson velünk! A kirándulást elsősorban az ország távolabbi részein élőknek szervezzük!

Táv: 8 km

Gyalogos kirándulás Budapesten

Budapest, Magyarország fővárosa, a Duna folyó két partján elterülő csodálatos város. A történelmi Buda oldalon impozáns Budai Vár magasodik, melyet lenyűgöző panoráma ölel körül. A budapesti Lánchíd, az első sziluettje a városnak, összeköti a két oldalt, és éjszakai megvilágításával lélegzetelállító látványt nyújt. A Parlament épülete, a Duna partján, Európa egyik legnagyobb neogótikus épülete, a város szimbóluma.

A Váci utca, Budapest híres bevásárló utcája, vibráló hangulatú, kávézókkal és üzletekkel teli. A város számos termálforrással büszkélkedik, a Széchenyi Gyógyfürdő pedig a világ egyik legnagyobb fürdőkomplexuma. A Dohány utcai zsinagóga Európa legnagyobb zsidó temploma, gazdag történelmi hátterével és csodálatos építészeti részleteivel.

Budapest kulináris élvezetekben is gazdag – az utcai piacoktól a Michelin-csillagos éttermekig számtalan étkezési lehetőséget kínál. A város zöld terei, mint a Városliget, kiválóak a pihenésre és a szabadtéri tevékenységekre. Budapest gazdag kulturális eseményekben és múzeumokban, így a Művészetek Palotája vagy a Magyar Nemzeti Múzeum mind kihagyhatatlan látnivalók. A város ötvözi a múlt és a jelen varázsát, miközben vendégszerető atmoszférája minden látogatót elbűvöl.


Még több információ Budapestről itt.

útvonal, látnivalók, részletek

A gyalogos kirándulást elsősorban az ország távolabbi részein élőknek szervezzük. Azokat várjuk akik esetleg régen jártak már Budapesten, vagy nem volt részük városnéző sétában. Természetesen budapestieket és a környéken élőket is szívesen látunk a kiránduláson.

Sétánk a Parlamenttől indul, a Duna-parti részek, a Bazilika és számos tér, szobor, épület érintésével. A pesti nézelődés után a felújított Lánchídon jutunk át a budai oldalra, ahol szintén a Duna partját és várkertet, várnegyedet járjuk be a csodás panorámát nyújtó kilátópontokat útba ejtve. A gyülekező 09.50-től lesz a Keleti pályaudvar főbejárata előtti részen. 10.00-kor a létszám ellenőrzés és a metrójegyek kiosztása után metróval utazunk át körséta kiindulópontjára. (65 év felett ingyenes a tömegközlekedés) A közös metrózás után a pesti és a budai oldal felfedezésére indulunk. Csatlakozni a Kossuth Lajos téren is lehet 10.15 környékén.

Az útvonalon az alábbi látnivalókat érintjük:

Parlament / Budai vár és várnegyed szobrok, épületek, utcácskák / Vörösmarty tér / Lánchíd / várnegyed panoráma sétány / Duna parti szakaszok / Mátyás templom, tér / Várkert bazár / Erzsébet  tér / Szent István bazilika, tér, sétálóutcák / Vigadó tér, Duna-part / Széll Kálmán tér / József Attila szobor / kilátópontok, panorámás séta útvonalak / Clark Ádám tér, alagút és sok más látnivaló (a sorrend nem ez lesz)

A pesti oldalon a Vörösmarty tér környékén tartunk egy kávézós pihenőt. A várba gyalog fogunk felmenni a várkert bazáron keresztül, kisebb kerülőkkel, hogy elkerüljük a meredek szakaszokat. Aki szeretne siklóval is felmehet, de ebben az esetben várni kell odafent a gyalogosan érkező csapatra. A séta végén a Széll Kálmán térre érkezünk. A séta kb 5 órát vesz igénybe a csapat tempójától függően, azaz 15-16 óra között végzünk várhatóan.

A kirándulás során nem tartunk előadást vagy kulturális idegenvezetést, inkább a közös sétára, kikapcsolódásra és nézelődésre helyezzük a hangsúlyt. Fontos, hogy olyan kirándulók jelentkezzenek, akiknek nem okoz gondot a folyamatos séta és gyaloglás. A kiránduláson nem rohanunk, kellemes tempóban fogunk haladni, a látványos helyeken lesz alkalom pihenésre, nézelődésre és fotózásra.

Táv: 8 km / Szint a teljes útvonalon minimális +/- 170 m.

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás a Keleti pályaudvaron a főbejárat előtt 9.50-kor. Csatlakozás a Kossuth Lajos téren is lehetséges 10.15 környékén. Pontos részleteket küldünk minden résztvevőnek.

Gyalogos kirándulás Budapesten

A kirándulás részvételi díja összesen: 2.800 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, lebonyolítását. Aki 65 év alatti annak metrójegyekre is szüksége lesz. Erre mindenki hozzon aprópénzt. Egy metrójegy ára 450 Ft / db, ezeket mi előre megvesszük és a helyszínen átadjuk. 65 év felett ingyenes a tömegközlekedés. Aki valamelyik pályaudvarra kell hogy visszajusson, annak 2 jegyre lesz szüksége. Ezt a kirándulás előtt mindenkivel leegyeztetjük. A Déli és Keleti pályaudvarra 2-es metróval, a Nyugatiba 4-6-os villamossal lehet visszajutni. A kirándulás végén mindenkit útba igazítunk.

Jelenlegi időpontok:
2024.02.26. Vannak helyek
2024.03.04. Vannak helyek
2024.03.25. Betelt
2024.04.22. Vannak helyek

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057