Gyalogos kirándulás Sopronban

Gyalogos kirándulás Sopronban, ahol az Erzsébet-kert, a makettpark és a történelmi belváros bejárása mellett egy pihenőt is tartunk a főtéren. Tartson velünk Ön is!

Táv: 8 km

Gyalogos kirándulás Sopronban

Sopron, Győr-Moson-Sopron megye megyei jogú városa, az ódon Scarbantia latin nevén ismert, több mint hatvanezer lakossal büszkélkedik, a Soproni borvidék központja és a Soproni járás székhelye. A város “A leghűségesebb város” címet viseli latinul, mint Civitas Fidelissima. Az egyik legrégebbi város Magyarországon, határai közelében pedig összeköti az országot Ausztriával. Sopron történelmi műemlékekben második helyen áll Magyarországon, és az eltöltött vendégéjszakák alapján az ország 9. legkedveltebb települése.


A város területét átszelő Ikva folyó forrása a Soproni-hegységben található, és a Hanság-főcsatornába torkollik. Sopron erős német kisebbséggel rendelkezik. Sopron területét már az ősidők óta lakják, de az első épületek a Római Birodalom idején jelentek meg. A várost Scarbantia néven ismerték, és fontos kereskedelmi útvonalak kereszteződésében feküdt. Sopron híres a borairól is, a környék szőlőültetvényeiről származó kitűnő nedűk kóstolására a helyi pincészetek kiváló lehetőséget kínálnak.

A várost övező természeti kincsek közé tartozik a Fertő-tó, ahol a Fertő-Hanság Nemzeti Park terül el, gazdag növény- és állatvilágával. Sopron a történelem, kultúra és természet szépségeinek harmonikus egyesítésével várja a látogatókat.


A város gazdag történelmére a középkori hangulatú belváros, ahol szűk utcák, történelmi épületek és hangulatos terek varázsolják el a látogatókat.  A Fő tér a város központi pontja, ahol a Dreher-ház és a Tűztorony szembeötlő történelmi emlékek. A Tűztoronyban múzeum található, amely bemutatja Sopron tűzoltásának történetét. Az Erzsébet-kilátóból csodálatos panoráma nyílik a városra és a környező tájra.

További információk Sopronról itt

útvonal, látnivalók, részletek

Utazás a Keleti pályaudvarról a 9.15-ös vonattal Sopronig. Leszállás után a peronon gyülekezünk, majd gyalogszerrel indulunk az Erzsébet-kert, a makettpark és a történelmi belváros felfedezésére. A hangulatos utcácskák, parkok, épületek megcsodálása mellett egy kávézós / nézelődős pihenőt is tartunk a főtérnél.

A kiránduláson az alábbi látnivalókat érintjük:

Rák-patak / Lenck átjáró / Mária-szobor / Várkerület / Bencés templom / Tűztorony / szobrok / Ikva-patak / eldugott utcácskák / Petőfi-tér / Arany János szobor / Várfalsétány / Hűségzászló / Széchenyi-tér / Erzsébet-kert / Mamutfenyő / Koronázótemplom / A város kulcsa / Deák-tér / Rondella / Sopron Vármegye Makettpark /  Fő tér (nem ebben a sorrendben)

Budapestre a 16.21-es Intercity vonattal indulunk vissza,  érkezés Budapestre 18.44-kor.

A kirándulás során nem tartunk előadást, kulturális idegenvezetést, elsősorban a közös sétára, kikapcsolódásra, nézelődésre helyezzük a hangsúlyt. FONTOS:  Olyanok jelentkezését várjuk akiknek nem okoz gondot a folyamatos séta, gyaloglás. A kiránduláson nem rohanunk, kellemes tempóban fogunk haladni, a látványos helyeken lesz alkalom pihenésre, nézelődésre, fotózásra.

Táv összesen: 8 km

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás a Keleti pályaudvaron 9.00-kor. Pontos részleteket küldünk emailben minden regisztrált résztvevőnek az indulás előtt.

Gyalogos kirándulás Sopronban

A kirándulás részvételi díja összesen: 3.200 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, túravezetést.

A vonatjegy 65 év felett ingyenes, de helyjegy szükséges ami 2 x 535 Ft. Teljes árú vonatjegy 2 x 2699 Ft/fő. A jegyeket egyénileg kell megvásárolni jegypénztárban vagy interneten keresztül. A járatokról, jegyvásárlásról, indulásról, reggeli találkozóról minden résztvevőnek pontos részleteket küldünk emailben a kirándulás előtt. Fel- és leszállás Kelenföldön vagy az útba eső állomásokon (Tata, Győr stb.) is lehetséges.

Jelenlegi időpontok:
2024.04.17. Betelt

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057