Gyalogosan Balatonföldváron és a Kőröshegyen

Ezúttal Balatonföldvár sétányait, part menti panorámás részeit és a Kőröshegyi panorámát vesszük célba egy hangulatos gyalogtúra keretében. Tartson Velünk!

Táv: 9 km
Szint: +/- 180m

Gyalogosan Balatonföldváron és a Kőröshegyen

Balatonföldvár, a népszerű üdülőváros Somogy megyében, a Balaton déli partján, Budapesttől körülbelül 120 km-re délnyugatra található. Gyakran látogatott turisztikai célpont, különösen a magyarok és a külföldi vendégek körében, főleg a németek és az osztrákok között. A Kőröshegy felé fekvő terület enyhén emelkedik, amelynek köszönhetően lenyűgöző kilátás nyílik a környező tájra.

Balatonföldvár a Balaton déli partjának egyik legszebb és legrendezettebb kisvárosa. A kikötő pedig a Balaton egyik legszebb és legnépszerűbb kikötője, amelyet két zöld sziget díszít, és háttérben a Tihanyi-félsziget panorámája tárul elénk. A part mentén elterülő sétányon számos szálloda, kaszinó és hangversenyterem várja a látogatókat, akik a társasági élet és a szórakozás különleges hangulatát élvezhetik. A Kvassay-sétány kettős platánsora pedig tovább fokozza a város parkos és ligetes jellegét.A település hagyományos hangulata ideális választás azoknak, akik nyugodt, családias környezetben szeretnék eltölteni vakációjukat.

A nyári turisztikai szezont színes kulturális és sportrendezvények, fesztiválok, színházi előadások, hangversenyek, kiállítások és vitorlásversenyek teszik még gazdagabbá.  Emellett a város számos sport- és szabadidős tevékenységet kínál az aktív kikapcsolódást kedvelők számára.

A környék további látnivalója Kőröshegy és környéke, amely a Somogy megyei dombvidékhez tartozik. Kőröshegy ismert üdülőhely, amely évente több ezer látogatót vonz. A település híres levenduláiról, amelyek a tihanyiakhoz hasonlóan gyönyörű látványt nyújtanak. Emellett része a Balatonboglári borvidéknek, és nevezetes szőlőtermeléséről és borairól. Az M7-es autópálya déli szomszédságában fut el, és annak viaduktja, amely a településről kapta nevét, mára az ikonikus jelképévé vált.

Forrás: Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Utazás a Déli pályaudvarról 9.35-kor induló vonattal. A járat 11.08-kor érkezik Balatonföldvárra, ahonnan gyalogszerrel indulunk a kiadós kirándulásra. Utunkat Balatonföldvár vízparti részein kezdjük, majd a magaspart panorámás részeit járjuk be. A parti részeket elhagyva Persevölgyidűlő lankás ösvényeit járjuk be. A kirándulás során valamelyik büfében / kávézóban is megpihenünk, majd a vasútállomásra gyalogolunk.

A kirándulást az alábbi útvonalon tesszük meg:
Gönye-tető / Kvassay sétány / Balatonföldvári Látogatóközpont és Kilátó / Löszfal panoráma /  Országzászló / Kármelhegyi Boldogasszony kápolna / Persevölgyidűlő / Kikötő / Parkerdő / Kőröshegyi Levendulás / Halászfiú szobra / Kulipintyó – Széchényi Zsigmond volt nyaralója

Az útvonal kőröshegyi része könnyebb túraösvényeken, emelkedőkön vezet. Így a kirándulás részben gyalogtúrának minősül. A Kőröshegyi levendulást (esetlegesen tulipánokat) a Persevölgyidűlő magaslatáról fogjuk megnézni, nem ereszkedünk le a levendulás völgyébe. A látogatóközpontban a kilátóba tervezünk felmenni, a hajózástörténeti kiállítást kihagyjuk, hogy legyen idő a programra.

A gyalogtúra során nem tartunk kulturális idegenvezetést, elsősorban a testmozgásra, ismerkedésre, közös kikapcsolódásra helyezzük a hangsúlyt. FONTOS: Olyan természetkedvelők jelentkezését várjuk, akiknek nem okoz gondot a folyamatos gyaloglás és a túraösvények. A szokásostól kicsit hosszabb útvonal. Táv összesen: 9 km a szintemelkedés a teljes távon +/-180 m.

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás

Találkozás a Déli pályaudvarnál, utazás a 9.20-kor induló sebesvonattal Pontos részleteket küldünk email-ben az indulás előtt.

Gyalogosan Balatonföldváron és a Kőröshegyen

A kirándulás részvételi díja összesen: 3.200 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, túravezetést. Teljes árú vonatjegy 1999 Ft.  65 év felett ingyenes az utazás, de helyjegy szükséges. A jegyeket egyénileg kell megvásárolni jegypénztárban vagy interneten keresztül. A járatokról, jegyvásárlásról, indulásról minden résztvevőnek pontos részleteket küldünk emailben a kirándulás előtt. Fel- és leszállás Kelenföldön is lehetséges.

Jelenlegi időpontok:
2024.05.30. Betelt – Kérjük, már ne adjon le jelentkezést erre a napra
2024.06.10. Vannak helyek

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057