Gyalogtúra a Nagy-Gete csúcsára

Bakancsos gyalogtúra a Gete-hegy és a Nagy-Gete kilátópontjaihoz, ahonnan megcsodálhatjuk a látványos Dorogi-medencét és a Gerecse vonulatait. Tartson Velünk!

Táv: 12,6 km
Szint: +/-340m

Gyalogtúra a Nagy-Gete csúcsára

A Gerecse hegység keleti részén, emelkedik a Nagy-Gete, mely a környék legmagasabb csúcsa. A 457 méter magas hegy tetején szép kilátás nyílik a környékbeli településekre. Az Országos Kéktúra és a Kinizsi Százas teljesítménytúrák útvonala keresztül vezet a Nagy-Getén. Fekvése miatt kedvező terep a siklóernyőzés kedvelőinek is. A csúcson kis tisztás található, ahol 2000. szeptember 10-én felállított fakereszt áll. Ezt keresztet a budapesti szentimrevárosi egyház állította adományokból. Az 5,5 m magas, vörösfenyőből készült keresztet (Göncz Gyula készítette) Nagyboldogasszony tiszteletére emelték. A csúcstól északi irányban II. világháborús német katonák építette bunker maradványait találhatjuk. 
Forrás: Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Utazás a Nyugati pályaudvarról a 9.51-kor induló vonattal. A járat 10.46-kor érkezik be Dorog állomásra, ahonnan együtt indulunk a tartalmas gyalogtúrára. Dorog utcácskáin áthaladva a Nagy-Gete 457m magas csúcsa felé vesszük az irányt. A Dorogtól délre fekvő erdős túraösvényeket elhagyva érünk fel a Gete-hegy gerincére, ahonnan előbb a Gete-hegy kilátópontjáig, majd a Nagy-Gete csúcsáig túrázunk. A csúcskeresztnél megcsodáljuk a panorámát, a Gerecse vonulatait, pihenünk, fotózunk, majd a már ismert útvonalon Dorogig gyalogolunk, ahol a helyi cukrászdában pihenünk egyet. Innen végül az állomásig megyünk, majd haza utazunk. Hazaérkezés Budapestre 17-18 óra környékén.

A kiránduláson a táv összesen: 12.7 km Szint: +/- 340 méter

FONTOS: A PROGRAM BAKANCSOS GYALOGTÚRÁNAK MINŐSÜL! Olyan természetkedvelők jelentkezését várjuk, akiknek nem okoznak gondot a hegyi túraösvények, törmelékes terep, a folyamatos emelkedés, ereszkedés.  A csúcsokon, látványos részeken tartunk pihenőt. Közepes tempóban haladunk  Elemózsiát, innivalót hozni kell.

A visszaútra a vonatjegyeket Dorogon vesszük meg (akinek szükséges), mivel a csapat tempójától is függ majd, hogy melyik vonattal tudunk visszaindulni Budapestre. A vonatok 20-25 percenként járnak. Helyjegyet nem kell venni ezekre a járatokra.

Találkozás

Találkozás a Nyugati pályaudvarnál, utazás a 9.51-kor induló járattal. Pontos részleteket küldünk minden résztvevőnek emailben az indulás előtt.

Gyalogtúra a Nagy-Gete csúcsára

A gyalogtúra részvételi díja összesen: 3.200 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, lebonyolítását. Teljes árú vonatjegy 2 x 930 Ft, 65 év felett az utazás ingyenes, helyjegy sem szükséges. A jegyvásárlással kapcsolatban részletes információkat küldünk minden résztvevőnek.
Időpontok:
2023.10.26. Betelt
2023.10.30. Vannak helyek

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

Üzenet írásához használja a bal oldali űrlapot!

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali űrlapon jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057