Gyalogtúra Csobánka - Oszoly-csúcs

Bakancsos gyalogtúra Pomázról indulva a Csobánka felett magasodó panorámás Oszoly-csúcsra. Tartson Velünk!

Táv: 12,5 km
Szint: +/-300m

Gyalogtúra Csobánka - Oszoly-csúcs

A hangulatos Csobánkát, számos természeti szépség öleli körül. A 328 méteres Oszoly-csúcs, a 352 méteres Csúcs-hegy, a 488 méteres Kis-Kevély és a 470 méteres Hosszú-hegy határolt medencében fekszik, egy észak-északnyugati irányból nyitott területen. Annak ellenére, hogy itt mindig kissé hűvösebb a levegő, mint a környező településeken, a különleges szubalpin klíma gyógyító hatást nyújt a légzőszervi betegségben szenvedőknek.

A település számos természeti csodával ajándékozta meg az ide látogatókat. Csobánkától nyugatra emelkedik a Pilis legmagasabb pontja, a 757 méteres Pilis-hegy, valamint a 700 méter magas Dobogó-kő. A település központján keresztül a 4,1 km hosszú Dera-patak csordogál, míg dél felé a Határ-réti-árok húzódik. A Dera-patak egyedülálló természeti határvonalat alkot a Pilis és a Visegrádi-hegység között.

Csobánka ideális célpont minden természetkedvelőnek és aktív pihenést keresőnek. A Dera szurdok, vagy más néven a Dera patak szurdokvölgye, a Pilis és a Visegrádi-hegység találkozásánál lenyűgöző látványt nyújt. Az Oszoly-csúcs pedig sziklamászók és természetjárók kedvelt célpontja, ahol a lenyűgöző panoráma és a sziklás terep kalandra csábít.
Forrás: Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Utazás a Batthyány tér HÉV-állomásról a 9.58-kor induló HÉV-vel. A járat 10.30-kor érkezik be Pomázra, ahonnan együtt indulunk a tartalmas gyalogtúrára. Pomáz utcácskáin áthaladva a Majdán-fennsík dimbes-dombos vonulataira jutunk, ahonnan az Oszoly-rétre majd a 329m magas Oszoly-csúcsra kapaszkodunk fel.  A csúcskeresztnél megcsodáljuk a panorámát, Csobánkát és a Pilis vonulatait, pihenünk, fotózunk, majd részben a már ismert, illetve némileg más útvonalon Pomázig ereszkedünk, ahol megállunk egy kávéra, sütire. Innen végül az állomásig sétálunk, majd haza utazunk. Visszaindulás Budapestre 15 óra környékén. 

A kiránduláson a táv összesen: 12.5 km Szint: +/- 300 méter

FONTOS: A PROGRAM BAKANCSOS GYALOGTÚRÁNAK MINŐSÜL! Olyan természetkedvelők jelentkezését várjuk, akiknek nem okoznak gondot a hegyi túraösvények, törmelékes terep, a folyamatos emelkedés, ereszkedés.  A csúcsokon, látványos részeken tartunk pihenőt. Közepes tempóban haladunk  Elemózsiát, innivalót hozni kell.

A visszaútra a HÉV jegyeket Pomázon vesszük meg.

Találkozás

Találkozás a Batthyány tér HÉV-állomáson. Pontos részleteket küldünk minden résztvevőnek emailben az indulás előtt.

Gyalogtúra Csobánka - Oszoly-csúcs

A gyalogtúra részvételi díja összesen: 2.800 Ft/fő,  amely tartalmazza a szabadidős program szervezését, lebonyolítását. Teljes árú HÉV jegy kb. 500 Ft, 65 év felett az utazás ingyenes. A jegyvásárlással kapcsolatban részletes információkat küldünk minden résztvevőnek.
Időpontok:
2024.04.27. Betelt – Kérjük, már ne adjon le jelentkezést erre a napra

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

Üzenet írásához használja a bal oldali űrlapot!

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali űrlapon jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057