Látványos kirándulás a Szalajka-völgyben

A Szalajka-völgy a Bükk-hegységben húzódik, Szilvásváradtól indul déli irányba, egészen a Gloriette-tisztásig. A völgy fő attrakciója a 17 méter magas Fátyol-vízesés és a türkizkék színű Szikla-forrás és a számtalan kisebb nagyobb tavacska. Tartson Velünk Ön is.

Táv: 9 km
Szint: +/-100m

Kirándulás a Szalajka-völgyben

A Szalajka-völgy a Bükk-hegységben húzódik, Szilvásváradtól indul déli irányba, egészen a Gloriette-tisztásig, ahonnan akár a Bükk legmagasabb csúcsáig, Istállóskőig is fel lehet gyalogolni egy rövidebb túra keretében. A magashegységi völgyben csörgedező Szalajka-patakban őshonos a sebes pisztráng, de a helyiek már mintegy 100 éve tenyésztik ezt a ízletes halat. A völgyben Erdei Vasút és közlekedik, mi viszont gyalog járjuk be a hangulatos völgybet, melynek fő attrakciója a 17 méter magas Fátyol-vízesés és a türkizkék színű Szikla-forrás és a számtalan kisebb nagyobb tavacska.

útvonal,látnivalók,részletek

Reggel 9.00-kor találkozunk Budapesten a Lehel-csarnok melletti MOL benzinkúton. Innen kisbusszal indulunk Szilvásvárad irányába. A kb. 2 órás utazás után, a Szalajka-völgy bejáratához érve leparkolunk majd rövid készülődés után a népszerű kirándulóhely felfedezésére indulunk. Egészen a Gloriette-tisztásig és a Fátyol-vízesésig fogunk gyalogolni, így számos látnivalót fogunk megcsodálni.

Az éttermeket elhagyva a csörgedező Szalajka-patak mentén haladunk a dám szarvasok elkerített kifutója felé, ahol fotózunk. Innen a halastóhoz megyünk ahol a tavat és a Kárpátok őre fából faragott szobrát nézzük meg. A tó mellett fotózunk, majd tovább folytatjuk a kirándulást a Bükk-fennsíkról leereszkedő karsztvizek táplálta Szikla-forrásig. A forrás kb. 450 méter magasról ered, vízgyűjtő területe ~10 km². További gyaloglással a Gloriette-tisztásra jutunk, majd hazánk egyik legszebb természeti jelenségével, a Fátyol-vízeséssel fogunk találkozni. A vízesés mésztufa lépcsőkön csörgedezik végig. A vízesés megcsodálása és fotózása után a smaragdzöld Sipovics tengerszemet járjuk körbe. A gyönyörű zöld lápos részek után pedig a Szalajka-forráshoz gyaloglunk, ahol fotózunk, majd a már ismert útvonalon indulunk vissza a parkolóba,

Az útba eső egyik étteremben lehetőség van egy sült pisztráng elfogyasztására. Az étkezés után visszasétálunk az autóhoz. Várhatóan 17.30 körül érünk vissza Budapestre.

A kiránduláson a táv összesen: 9,0 km a szintemelkedés a teljes távon +/-100m (kényelmes kirándulóterep)

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik.

Ha megtetszett a program, jelentkezzen bátran. A jelentkezési lapot kicsit lentebb találja.

Találkozás reggel

Reggel 9.00-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Kirándulás a Szalajka-völgyben

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.700 Ft/fő,  amely tartalmazza a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást.

Jelenlegi időpontok: Szünet!

Jelentkezés a kirándulásra

Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Elérhetőség

H-P: 10-16.00
Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

20/567-9057