Kirándulás a Tisza-tavi ökocentrumban és sétahajózás a tavon

Ezen a kiránduláson a Tisza-tavi Ökocentrumba látogatunk, ahol megcsodálható a Tisza-tó élővilága, az óriás akváriumokban úszkáló halfajok és a helyi bioszféra, Ezen felül egy 50 perces sétahajóút biztosítja a kikapcsolódást. Tartson velünk Ön is!

Kirándulás a Tisza-tavi ökocentrumban és sétahajózás a tavon

A Tisza-tavi Ökocentrum magyarországi állatkert és szabadidős élményközpont 2012-ben nyílt meg Poroszlón. A Magyarországon teljesen újszerű, egyedi tervezésű komplexum a Tisza-tó élővilágát és a helyi bioszféra működését mutatja be a látogatók számára.

Az Ökocentrum központi épülete, 2600 m²-en, 4 szinten nyújtja szolgáltatásait a látogatóknak. A látogatóközpont fő attrakciója a 735 000 liter össztérfogatú édesvizű akvárium-rendszer, amely az épület pinceszintjén került kialakításra, hazánk és a térség jellegzetes vízi és vízparti életközösségeinek bemutatására. A több mint 50 féle hazai hal mellett, a földszinti kiállítótérben látható közel 14 kétéltű- és 13 hüllőfaj.

A tárlat hazánkban egyedülálló, mivel ilyen volumenű, hazai halfaunát bemutató gyűjtemény – méreteit és a bemutatott halfajok számát tekintetve – nem látható máshol Magyarországon. Ismeretterjesztő, oktató, nevelő szerepe kiemelkedő. Az általános- és középiskolák biológiai tananyagának kiegészítő, gyakorlati oktatásában komoly szerepet tölthet be a bemutató, de jelentős segítséget nyújthat a felsőfokú oktatási intézmények hallgatói számára is.

A kiállításra érkező látogatót egy sejtelmes víz alatti világ fogadja. Itt találkozhatunk Magyarország ismert, ám annál ritkábban látott védett halaival, mint pl. a magyar bucó, petényi márna, lápi póc. A leglátványosabb attrakció az üvegalagútnál várja a látogatót, ahol a Magyarországon egykoron élt halóriást, a vizát csodálhatjuk meg, amint 1,5-2 méteres példányai a fejünk fölött úsznak át.

A földszinten ugyancsak állandó jelleggel „Földön, vízen, levegőben” címmel tematikus kiállítás működik. A Tisza-tó terepasztal „madártávlatból” ismerteti meg velünk hazánk második legnagyobb tavát, ahol az üvegjárdaként funkcionáló „nyílt víztükör” bepillantást enged a pinceszinten elhelyezett akvárium életébe, lecsalogatva a látogatókat.

Természetszerűen kialakított akváriumban és terráriumokban tekinthetjük meg Magyarország kétéltű- és hüllőfaunájának szinte összes képviselőjét.
A földszint üvegfalán keresztül pedig az épület körül létrehozott mesterséges tó életét kísérhetjük figyelemmel – a kormoránokat, jégmadarakat, rózsás gödényeket.

A Látogatóközpont mellett kialakított attrakciók:
A szabadidőpark elemei az „ismerd meg a természetet” mottó jegyében születtek. A területen a látogatók közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az állatokkal, az egyik a dámvad-kert, a másik pedig a juhnyáj. Az Önkormányzat tulajdonában lévő tájházhoz pallóösvényen lehet eljutni. A meglévő tájház bővítésével és felújításával a Tisza-tóhoz kötődő életmód és foglalkozások már összegyűjtött ill. még összegyűjtendő régi relikviáival igen gazdag bemutatóanyagot tudnak a látogatók elé tárni. A park része két szárazföldi és egy vízi játszótér, sportpálya, egy külső rendezvénytér.
Forrás: Wikipédia
Hivatalos honlap: http://www.tiszataviokocentrum.hu/

A Tisza-tavi ökocentrum kirándulás Részletei

Reggel 09.20-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnokhoz közeli, Váci úti MOL benzinkútnál. A találkozó helyszíne M3 metróval könnyen megközelíthető. Innen kisbusszal indulunk a Tisza-tavi ökocentrum irányába az M3-as autópályán. Az utazás kb. 1,5 órát vesz igénybe.

A Tisza-tavi ökocentrum belépőjegyek megvásárlása után. az élményközpont felfedezése következik, ahol mindenki saját a tempójában fotózhat, nézelődhet. (A park kényelmes bejárása, az akváriumok megtekintése és a hajózás összesen 4 órát vesz igénybe, ez az ökocentrum által is javasolt időtartam) A központi épületben a hatalmas akvárium-rendszer és a terráriumok nyújtanak számos lenyűgöző látnivalót. A szabadidőparkban megismerkedhetünk a háztáji állatokkal, megnézhetjük a dámvad-kertet, a rókákat, pelikánokat, teknősöket, vidrákat és a Tisza-tóhoz kötődő  foglalkozásokkal kapcsolatos kiállításokat.

Nagy élményt nyújthat még az óránként induló 50 perces sétahajózás, így mindenképp érdemes olyan belépőt váltani ami ezt a szolgáltatást is tartalmazza. Az élménycentrumot mindenki egyénileg járhatja be, a 4 óra elteltével találkozunk a kijáratnál ahonnan Budapestre indulunk-

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik. A jármű
klimatizált, a sofőr pedig tapasztalt, képzett személyszállítási szakember, aki biztosítja az utazás biztonságát és kényelmét.

Ha megtetszett Önnek a programunk várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Találkozás

Reggel 9.20-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúttól indulunk. Pontos részleteket küldünk az indulás előtt minden résztvevőnek.

A Tisza-tavi ökocentrum Kirándulás részvételi díja

A kirándulás részvételi díja összesen: 7.900 Ft/fő, amely tartalmazza  a kisbuszos útiköltséget, buszköltséget, személyszállítást. A kishajós belépőjegy felnőtteknek 5.000 Ft/fő, 65 év felett 4.600 Ft/fő, ezt a helyszínen kell fizetni a jegypénztárnál. Egyéb felmerülő kérdés esetén az ökocentrum telefonszámán kaphat információt: 06 36 553 033

Időpontok:
2024.08.12. Betelt – Várólistára lehet jelentkezni
2024.08.27. Vannak helyek
2024.09.04. 1 hely
2024.09.19. Vannak helyek
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057