Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Motorcsónakos kirándulás  a vadregényes Tisza-tavon! Csodálja meg a Tisza-tó élővilágát egy izgalmas 3 órás hajóúton, ami után megkóstolhatja a helyi halételeket is egy étteremben. Tartson velünk ki Ön is!

Időtartam 4 óra

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

A Tisza-tó (más néven Kiskörei víztározó) Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén. Területe 127 km², melyen mozaikosan váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km²-nyi sziget található benne. 1973-ban építették fel a Kiskörei Erőművet a duzzasztógáttal a tiszai áradások szabályozása és az Alföld jobb vízellátása végett. Feltöltése az 1990-es években fejeződött be. A tónak mára kialakult az ökológiája, madárrezervátum is működik benne. 1999 óta a Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területeként az UNESCO Világörökség része. Forrás: Wikipédia

útvonal,látnivalók,részletek

Ezen a napon egy hangulatos hajóutat teszünk a Tisza-tavon, majd igény szerint a helyi halételeket kóstoljuk meg valamelyik étteremben.

Reggel 9.00-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok mellett. Innen kisbusszal indulunk Tiszafüred irányába. Tiszafüreden a kis kikötőben megkeressük a szakképzett helyi túravezetőt, hajóba szállunk és elindulunk a 3 órás hajóútra, amely során felfedezzük a mocsárvilág eldugott részeit, madárkolóniáit, telepes fészkelőhelyüket, a hódok és vidrák életét, szigeteket, a kontinens legnagyobb virágmezőit. A vadregényes utazás után egy étterembe ülünk be a tetszőlegesem kiválasztott halétel elfogyasztására. 15.30 környékén indulunk vissza Budapestre.

Utazás 9 személyes kisbusszal.  A tavon 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajóval. Az étterem opcionális, mindenki azt fogyaszt amit szeretne, az étkezést helyben külön kell fizetni az étteremben egyénileg.

Ha megtetszett Önnek a Kirándulás a várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

A RÉSZVÉTELHEZ NINCS SZÜKSÉG VÉDETTSÉGI IGAZOLVÁNYRA!

Találkozás reggel

Reggel 9.00-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk majd az indulás előtt.

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Utazás kisbusszal + 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajó bérlés szakképzett helyi vezetővel (3 órás vezetett kirándulás)  összesen 8.500 Ft / fő. Az étterem opcionális, mindenki azt fogyaszt amit szeretne, az étkezést helyben külön kell fizetni az étteremben egyénileg. Az étkezés kihagyható.

A Tisza-tó őszi lecsapolása miatt 2022-ben indulnak újra ezek a kirándulások!
Első várható időpont : 2022.04.hó. 
Áprilistól folyamatosan lesznek időpontok, így már most is leadhatja a jelentkezést és értesítjük a pontos indulásról.

Jelentkezés a kirándulásra

Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

Üzenet írásához használja a bal oldali űrlapot!

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057