Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Motorcsónakos kirándulás  a vadregényes Tisza-tavon! Csodálja meg a Tisza-tó élővilágát egy izgalmas 3 órás hajóúton, ami után megkóstolhatja a helyi halételeket is egy étteremben. Tartson velünk!

Időtartam 4 óra

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

A Tisza-tó (más néven Kiskörei víztározó) Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén. Területe 127 km², melyen mozaikosan váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km²-nyi sziget található benne. 1973-ban építették fel a Kiskörei Erőművet a duzzasztógáttal a tiszai áradások szabályozása és az Alföld jobb vízellátása végett. Feltöltése az 1990-es években fejeződött be. A tónak mára kialakult az ökológiája, madárrezervátum is működik benne. 1999 óta a Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területeként az UNESCO Világörökség része. Forrás: Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Ezen a napon egy hangulatos hajóutat teszünk a Tisza-tavon, majd igény szerint a helyi halételeket kóstoljuk meg a kikötőhöz közeli étteremben.

Reggel 9.00-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok melletti benzinkúton. Innen kisbusszal indulunk Tiszafüredre, ahol a  kis kikötőben várni fog minket a szakképzett helyi túravezető.  Itt hajóra szállunk és elindulunk a 3 órás hajóútra, amely során felfedezzük a mocsárvilág eldugott részeit, madárkolóniáit, telepes fészkelőhelyüket, a hódok és vidrák életét, szigeteket, a kontinens legnagyobb virágmezőit. A vadregényes utazás után egy étterembe ülünk be a tetszőlegesen kiválasztott halétel elfogyasztására. 15.30 környékén indulunk vissza Budapestre.

Utazás 9 személyes kisbusszal, a tavon 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajóval. Az étterem opcionális, mindenki azt fogyaszt amit szeretne, az étkezést egyénileg kell fizetni az étteremben.

Ha megtetszett Önnek a Kirándulás a várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Találkozás

Reggel 9.00-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk az indulás előtt.

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Utazás kisbusszal + 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajó bérlés szakképzett helyi vezetővel (3 órás vezetett kirándulás)  összesen 9.500 Ft / fő. Az éttermi étkezés (1 óra) opcionális és egyénileg fizetendő az étteremben. Az étkezés kihagyható.

Időpontok:
2022.09.19. Betelt
2022.09.22. Betelt

Jelentkezés a kirándulásra

Hasonló kirándulásaink

Gyalogszerrel Pozsony óvárosában
Gyalogtúra Dorogról a Kis-Strázsa-hegyre
Körséta Győrben a Rába és a Mosoni-Duna érintésével
Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés és gyógyulás a Bükkszéki Salvus gyógyvízben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057