Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Motorcsónakos kirándulás  a vadregényes Tisza-tavon! Csodálja meg a Tisza-tó élővilágát egy izgalmas 3 órás hajóúton, ami után megkóstolhatja a helyi halételeket is egy halsütőben. Tartson velünk!

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

A Tisza-tó (más néven Kiskörei víztározó) Magyarország második legnagyobb tava és legnagyobb mesterséges tava a Tiszán, az Alföld északi részén. Területe 127 km², melyen mozaikosan váltakoznak a nyílt vízfelületek, szigetek, holtágak, sekély csatornák. Hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km²-nyi sziget található benne. 1973-ban építették fel a Kiskörei Erőművet a duzzasztógáttal a tiszai áradások szabályozása és az Alföld jobb vízellátása végett. Feltöltése az 1990-es években fejeződött be. A tónak mára kialakult az ökológiája, madárrezervátum is működik benne. 1999 óta a Hortobágyi Nemzeti Park bemutató területeként az UNESCO Világörökség része. Forrás: Wikipédia

útvonal, látnivalók, részletek

Ezen a napon egy 3 órás hangulatos hajóutat teszünk a Tisza-tavon, majd a helyi halételeket kóstoljuk meg a kikötőhöz közeli halsütőben.

Reggel 9:30-kor találkozunk Budapesten a Lehel csarnok melletti MOL benzinkútnál. A találkozó helyszíne könnyen megközelíthető helyen van.
Innen kisbusszal indulunk a Tiszafüred irányába, amely kb. 1 óra 45 perc utazási időt vesz igénybe.

A kis kikötőben várni fog minket a szakképzett helyi túravezető. Itt a csoport hajóra száll és elkezdődik a 3 órás hajóút, amely során a mocsárvilág eldugott részeit, madárkolóniáit, telepes fészkelőhelyüket, a hódok és vidrák életét, szigeteket, a kontinens legnagyobb virágmezőit lehet megcsodálni.

A vadregényes utazás után egy halsütőbe ülünk be a tetszőlegesen kiválasztott halétel, halászlé vagy frissensült elfogyasztására. Az étkezés befejeztével Budapestre indulunk.

Az utazás korszerű és komfortos, 2018-as évjáratú, évente vizsgáztatott személyszállítási engedéllyel rendelkező kisbusszal történik. A jármű
klimatizált, a sofőr pedig tapasztalt, képzett személyszállítási szakember, aki biztosítja az utazás biztonságát és kényelmét.

 A tavon 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajóval, szakképzett vezetővel történik a kirándulás. A halsütőben az étkezést egyénileg kell fizetni (opcionális).

Ha megtetszett Önnek a kirándulás a várjuk jelentkezését. A jelentkezési lapot és az aktuális időpontokat kicsit lentebb találja.

Találkozás

Reggel 9.30-kor a Lehel csarnokhoz közeli  MOL benzinkúton lesz a beszállás a kisbuszba, a Váci út és a Lőportár utca sarkánál. Pontos részleteket küldünk az indulás előtt.

Motorcsónakos kirándulás a vadregényes Tisza-tavon

Utazás kisbusszal + 8 személyes nagy teherbírású katonai kishajó bérlés szakképzett helyi vezetővel (3 órás vezetett kirándulás)  összesen 11.900 Ft / fő. Az étkezés egyénileg fizetendő a halsütőben.

Időpontok:
2023.09.18. 1 hely
2023.09.20. Betelt – várólistára lehet jelentkezni
2023.09.26. Betelt – várólistára lehet jelentkezni
2023.09.28. Betelt – várólistára lehet jelentkezni
A későbbi időpontok folyamatosan kerülnek fel az oldalra.

Hasonló kirándulásaink

Fürdőzés a Zsóry Gyógy- és Strandfürdőben
Fürdőzés Kiskunmajsán a Jonathermál Gyógyfürdőben
Fürdőzés a Bogácsi Gyógy- és Strandfürdőben
Időjárás előrejelzés
Ausztriai időjárás – www.wetter.at
Szlovákia időjárása – www.meteo.sk
Magyarországi időjárás – www.met.hu

elérhetőségek

Cím

Hegymánia Kft.
2085 Pilisvörösvár
Csobánkai út 10.

Kapcsolat

info kukac hegymania pont com

Ügyfélszolgálat

Kérjük, kérdését elsősorban írásban a bal oldali jelezze felénk, köszönjük.

Kövess minket a Facebookon

SMS: 20/567-9057